Titani riješili nesporazume u ringu: Udarci su bili brutalni, a samo je jedan digao ruke
Foto - Sreenshot

Bjornsson bolji od Halla

Titani riješili nesporazume u ringu: Udarci su bili brutalni, a samo je jedan digao ruke

Midhat Šljivak

Hafthor Bjornsson pobijedio je večeras u Dubaiju nakon šest sjajnih rundi velikog rivala Eddieja Haalla jednoglasnom odlukom sudija (57-54).

U zaista sjajnom meču oba snagatora su pokazala zavidnu boksersku tehniku, a na kraju je Thor bio bolji i slavio je pobjedu.

Hall je krenuo agresivno od prve runde, ali je Thor koristio prednji direkt kako bi dobro pogađao protivnika.

Ipak, u drugoj rundi jedan udarac Halla prolazi. Thor je pao na otvaranju runde, ali je ustao i nastavio. Britanac je ponovo navalio, Planina je ponovo otišao na pod, no sudija je pokazao kako je to bilo guranje.

U trećoj rundi britanska zvijer ide na pod. Islanđanin ga je brutalno pogodio i ovaj je završio na podu, no nekako je uspio nastaviti meč.

Četvrta i peta runda donose i dalje žestoke udarce. Oba titana su pogađala dobro, Hall je tražio jedan udarac da završi priču dok je Thor mnogo bolje i iskusnije odrađivao posao.

Britanac se u šestoj rundi ponovo našao na podu. Dobio je još jedan žestok udarac, no ponovo je uspio nastaviti. Do kraja je Thor iskontrolisao borbu, a po njenom završetku je čak došlo i do pozdrava.

Sudije su jednoglasno na kraju meč bodovale za Planinu i on je zasluženo slavio uz čestitku od velikog rivala.

Top Komentari

Goran86
Sama voda
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi