Edin Puhalo izgubio najvažniju borbu karijere

Iron Puki po prvi put poražen

Edin Puhalo izgubio najvažniju borbu karijere

Midhat Šljivak

Bh. bokser Edin Puhalo (Iron Puki) poražen je večeras u Beogradu od crnogorskog boskera Dilana Prašovića tehničkim nokautom u devetoj rundi.


Puhalo je prvi poraz doživio u najvažnijoj borbi karijere. Bio je ovo eliminacioni duel za izazivača svjetskog prvaka u cruiser kategoriji po WBO verziji.

Prašović je bio taj koji je krenuo ofanzivnije na Puhala. Radio je jako dobro od prve minute dok sa druge strane bh. bokser nije pokazao previše.

Puhalo je već u drugoj rundi išao na pod. Bio je to zaista žestok poluaperkat tačno u bradu i bh. bokser je završio na podu. Srećom, uspio je nastaviti i u trećoj rundi je uspio da i on pogodi nekoliko dobrih udaraca.

[twitter]https://twitter.com/Hock1717/status/1319719851045343232[/twitter]

Nastavilo se potom nadmudrivanje sa obje strane. Puhalo je u petoj rundi radio najbolje u ovom meču, da bi po drugi put na pod bh. borac išao u osmoj rundi kada ga je Crnogorac još jednom žestoko uzdrmao.

Uspio je nastaviti, ali već u narednoj rundi nije mogao. Završio je treći put na podu i sudija je prekinuo borbu. Ovo je Puhalu prvi poraz u karijeri.

Prašović je ovom pobjedom došao do šanse da izazove WBO prvaka čije ime ćemo saznati u decembru kada će o pojasu cruisera odlučivati Lawrence Okolie i Krzysztof Glowacki.

Top Komentari

RZ88
Šteta ali s ozbirom da država nema obzira za sportiste kao i za Edina ovo sto on radi godinama je vrhunski. Svaka cast majstore glavu gore.
15 3
Grohot
propuhao s vihorom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi