Mali Emir je čudo od borca: Ima samo 11 godina i udarač je kakvog svijet nije vidio
Talentovani klinac nosi nadimak 'Mini Khabib' (Foto: Instagram)

Klinac je nevjerovatan

Mali Emir je čudo od borca: Ima samo 11 godina i udarač je kakvog svijet nije vidio

Midhat Šljivak

Dječak imena Emir Dogan Capraro proteklog vikenda je oduševio svijet u nizozemskom gradu Alkmaaru. 'Mini Khabib' pregazio je konkurenciju i najavio je velike stvari u budućnosti.

Emir Dogan Capraro ime je mladog belgijskog borca koji oduševljava svijet. Ovaj 11-godišnjak prethodnog vikenda je postao kickboxing šampion u nizozemskom gradu Alkmaaru savladavši četiri protivnika u jednom danu.

Ovaj klinac nosi nadimak 'Mini Khabib', trenira kickboxing otkako zna za sebe i u budućnosti bismo ga mogli gledati i u MMA svijetu.

Planovi su mu ogromni. Spreman je za nekoliko godina osvojiti svijet MMA sporta, ali i kickboxinga.

Oglasi

"Kickboxing je najteži sport na svijetu. Moraš se pobrinuti da ne dobiješ batine, a ponekad jednostavno moraš protivnika uništiti razornim udarcima. Ovaj sport je predivna kombinacija snage i taktike, iako to mnogi ne vide tako", rekao je mali Emir.

Treninzi su naporni, ali Emir ima velike planove za budućnost. Potpuno se posvetio karijeri već s 11 godina.

"Treniram tri puta sedmično, ponekad više kada imamo takmičenja. Moji vršnjaci vise na PlayStationu, ali ne i ja. Radije idem trenirati."

Takmičenja u Belgiji, gdje je Emir rođen, zabranjena su za djecu ispod 10 godina. Malo stariji koji imaju pravo takmičenja prolaze rigorozne kontrole.

Oglasi

"Ne mogu reći da ovo nije opasan sport. Uvijek prolazimo provjere ljekara pred takmičenja. Imamo svu moguće zaštite tokom takmičenja", rekao je mladi borac.

Emir Dogan Capraro trenutno je šampion svijeta i Evrope, a ima i titulu prvaka Belgije u Muay Thaiju. Pored treninga već je uveliko u vjeri i džamija je mjesto gdje pronalazi duševni mir u namazu.

O ovom dječaku bismo u narednim godinama mogli dosta toga čuti. S 11 godina je istinsko čudo i vidjet ćemo hoće li doći do samog vrha.

Oglasi

Najnovije vijesti