Fantastičan meč dodan na UFC 229 event

Ferguson protiv Pettisa

Fantastičan meč dodan na UFC 229 event

Midhat Šljivak

Borba Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora za pojas prvaka lake kategorije UFC-a privlači veliku pažnju.

Ljubitelji MMA sporta su dugo čekali na obračun ovih boraca i on će se konačno desiti na UFC 229 eventu 6. oktobra u Las Vegasu.

Pored ove borbe UFC je za istu noć spremio nekoliko zaista fantastičnih mečeva, a tamo će veliku pažnju privuću još jedan okršaj lake kategorije.

U oktagonu će se naći Tony Ferguson (23-3) i Anthony Pettis (21-7), te će ova borba također izazvati veliki interes.

Ferguson je u sjajnoj seriji. Ima niz od 10 pobjeda, ali je posljednji meč odradio još u oktobru 2017. godine kada je osvojio pojas kojeg trenutno drži Nurmagomedov i koji mu je oduzet zbog neaktivnosti.

Ako uspije savladati Pettis Ferguson će vjerovatno biti naredni u redu za borbru protiv pobjednika meča Khabiba i Conora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije