McGregoru se oduzima UFC pojas
Foto: EPA

Dana White odlučio

McGregoru se oduzima UFC pojas

M. Šljivak

Irski borac Conor McGregor ostaće bez UFC pojasa lake kategorije.

Rukovodstvo UFC-a na čelu sa Danom Whiteom odlučio je donijeti veliku odluku. Conor McGregor već 14 mjeseci nije ušao u oktagon i na kraju ga je to koštalo.

Njemu će tokom sedmice biti oduzet pojas prvaka, a UFC će između privremenog prvaka Tonyja Fergusona i sjajnog Rudsa Khabiba Nurmagomedova tražiti novog šampiona lake kategorije.

"Conor je rekao da se vraća u septembru. To će biti gotovo dvije godine od posljednje borbe, to ne može tako, nije fer prema ostalima. Volim Conora, poštujem ga, ali pojas mora ići dalje. Trenutno radimo na meču Tonyja i Khabiba, a Conor kad se vrati, biće prvi u redu za izivača"; istakao je White.

Ferguson je privremeni naslov osvojio pobjedom nad Kevinom Leejom i trenutno je na omjeru od 23-3, dok je sa druge strane Khabib za sada nezaustavljiv i u karijeri je bez poraza u 25 odrađenih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi