Protesti u Portoriku nakon što je poznati bokser na svirep način ubio svoju trudnu ljubavnicu

Bacio je s mosta, pa pucao u nju

Protesti u Portoriku nakon što je poznati bokser na svirep način ubio svoju trudnu ljubavnicu

E. Čaušević

Portorikanski bokser Felix Verdejo nekada je bio velika nada ovog sporta, a danas je u centru skandala.

Verdejo je oduševio sve na Olimpijskim igrama u Londonu kada je predstavljao Portoriko i bio je jedan od najperspektivnijih mladih boksera, ali nikada nije uspio da ostvari puni potencijal.

Ovaj 27-godišnji Portorikanac se našao u centru pažnje svjetske javnosti nakon što su mogli ostali u šoku zbog optužbi na njegov račun.

Naime, Verdejo se sumnjiči da je ubio svoju ljubavnicu Keishlu Rodriguez koja je nestala prije nekoliko dana, a čini se da se radi o zaista svirepom ubistvu ove 27-godišnjakinje.

Mediji iz Portorika objavili su jutros da se Verdejo predao u nedjelju policiji i odbio je bilo kakvu saradnju s istražiteljima koji pokušavaju saznati ko je bio Keishlu.

Oglasi

Verdejo je optužen da je napao svoju ljubavnicu i onda njeno tijelo bacio s mosta u blizini San Juana. Također, njegova ljubavnica je u trenutku ubistva bila trudna.

Policija je objavila da je Verdejo koji je već oženjen već neko vrijeme bio u vezi s nastradalom. U izvještaju se navodi da ju je oteo, udario u lice i zavezao prije nego što ju je bacio s mosta.

Kada je Verdejo bacio svoju ljubavnicu Keishlu s mosta pucao je u nju pištoljem. Također, navodi se da je neimenovani svjedok pomogao portorikanskom bokseru u izvršenju ubistva koje je uzdrmalo ovu zemlju.

Svirepo ubistvo trudne ljubavnice ovog boksera izazvalo je velike proteste u Portoriku. U ovoj zemlji sedmično bude ubijena najmanje jedna žena, a prošle godine zabilježeno je 60 takvih slučajeva.

[twitter]https://twitter.com/emilyvauxhall/status/1388639760546246656[/twitter]

Majka ubijene Keishle izjavila je da je bokser dugo prijetio njenoj kćerki jer nije želio da ona rodi dijete. S njom je htio samo zabavu i bio je šokiran kada mu je rekla da je trudna.

"Govorila sam joj da bude oprezna jer joj je on prijetio zbog odluke da rodi dijete. On se prepao jer ima već porodicu i javna je ličnost. Zadnji put smo se čule u četvrtak i još sam u šoku zbog svega. Ne mogu da vjerujem da ju je ubio", rekla je majka žrtve.

Mediji u Portoriku pišu da se Verdejo i Keishla poznaju već desetak godina, te nije poznato koliko dugo su bili u ljubavnoj vezi. Tijelo je pronađeno prije nekoliko dana i identificirano je pomoću zubnog otiska. Ukoliko se dokaže da je kriv Verdejo bi mogao biti osuđen na smrtnu kaznu.

Top Komentari

amex
Ako je kriv samo smrtna kazna!
7 0
Hamic14
Nije prestavljao Portoriko na olimpijadi, nego USA Puerto Rico je teritorija US.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi