"Filip Hrgović je veoma arogantan čovjek, dobit će žestoko buđenje u ringu"
Hrvatski bokser na udaru protivničkog trenera (Foto: Sandra Šimunović / Pixsell)

Don Charles pred borbu Hrgović - Dubois

"Filip Hrgović je veoma arogantan čovjek, dobit će žestoko buđenje u ringu"

Midhat Šljivak

Trener Daniela Duboisa, Don Charles, prozvao je Filipa Hrgovića arogantnim čovjekom pred subotnji obračun za privremeni IBF pojas prvaka svijeta teške kategorije.

Filip Hrgović i Daniel Dubois sutra će u Saudijskoj Arabiji odlučiti ko će postati privremeni IBF-ov prvak teške kategorije. Oba boksera najavljuju nokaute, a Hrvata su iz tima britanskog boksera prozvali arogantnim.

Trener Don Charles, koji vodi brigu o Danielu Duboisu, ne može da vjeruje da je El Animal tako olako shvatio borbu s Dynamiteom. Javno ga je prozvao.

"Uzbuđeni smo što će borba biti za pojas. Ipak, spremni smo na sve što gospodin Hrgović donosi. Bit ću iskren, osim što ću reći da će ga Daniel nokautirati, moram istaći da sam primijetio da je taj tip veoma arogantan. Veoma, veoma je arogantna osoba", rekao je Charles.

Duboisov trener smatra da će Hrgovića arogancija koštati i da će biti nokautiran.

"Ta arogancija će ga koštati. U redu je imati samopouzdanja, ali biti arogantan na način na koji to on radi smatrajući da se samo mora pojaviti i da je pobijedio... Dobit će žestoko buđenje u ringu."

Oglasi

"Je li se ikad borio s nekim sličnim Danielu? Vjerovatno da nije. Gledao sam sve njegove borbe, neću nabrajati sve što sam uočio, ali uradili smo domaći zadatak i sve ćemo otkriti u ringu u subotu", istakao je Charles.

Pobjednik borbe postat će dakle IBF-ov privremeni prvak svijeta, ali će se vjerovatno i izboriti za septembarski obračun protiv Anthonyja Joshue na Wembleyju.

Hrgović i Dubois najavljuju nokaut

Oba boksera u sutrašnjem meču najavljuju nokaut. Definitivno će tražiti nešto spektakularno u ringu.

Hrgović u meč ulazi nešto teži od Duboisa. Hrvat je na 112.2 kilograma, dok Dynamite ima 111.5 kg i to mu je najveća težina u karijeri.

El Animal najavljuje težak nokaut: "Vjerujem da ću ga razbiti sutra. Nije mi on dosad najteži zadatak u karijeri. Smatram da ću ga razbiti", istakao je hrvatski teškaš.

Dubois je bio žestok nakon vaganja: "Ne želim da se za**bavam. Došao sam odraditi posao i sve ćete vidjeti u subotu", poručio je britanski teškaš.

Filip Hrgović u borbu ulazi s omjerom od 17-0 (14KO), dok je Dubois na omjeru 20-2 uz 19 nokauta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti