Britanac ne zna gdje se nalazi: Stigao je u Saudijsku Arabiju - u Africi!

Dubois se obrukao

Britanac ne zna gdje se nalazi: Stigao je u Saudijsku Arabiju - u Africi!

Midhat Šljivak

Britanski bokser Daniel Dubois večeras će u Saudijskoj Arabiji odraditi meč protiv Amerikanca Jarrella Millera. 'Dynamite' po svemu sudeći ne zna gdje je došao i o tome dovoljno govori njegova izjava pred meč.

Daniel Dubois večeras u Saudijskoj Arabiji za rivala ima američkog teškaša Jarrella Millara. Odnos između dvojice boraca poprilično je napet, pa je na vaganju 151 kilogram teški Amerikanac odgurnuo Britanca.

Međutim, ono što je izazvalo pažnju je činjenica da britanski bokser ne zna gdje je došao. On smatra da se nalazi u Africi.

U jučerašnjoj izjavi nakon vaganja stavio je Saudijsku Arabiju u Afriku i postao je predmet ismijavanja.

"Dame i gospodo, Daniel 'Dynamite' Dubois u 2023. godini"...

Oglasi

Dubois u meč s Millerom ulazi čak 43 kilograma lakši. Na vaganju je imao 108 kilograma, dok je Amerikanac na nestvarnih 151 kilogram.

Britanski bokser večeras u ring ulazi po 22. put u profesionalnoj karijeri. Trenutno je na omjeru od 19 pobjeda i dva poraza.

Posljednji nastup imao je u augustu ove godine. Bio je izazivač Oleksandera Usyka za četiri pojasa prvaka svijeta i nokautiran je u devetoj rundi. Prethodno ga je pobijedio i Joe Joyce.

Jarrell Miller najteži i najglasniji u Saudijskoj Arabiji

Amerikanac Jarrell Miller neporažen je u dosadašnjoj bokserskoj karijeri i u 27 nastupa ima 26 pobjeda i jedan neriješen meč.

Big Baby je u Saudijsku Arabiju došao uvjerljivo najteži. Vaga je pokazala da ima čak 151 kilogram.

Miller je od samog dolaska na 'Dan obračuna' bio najglasniji. Prozivao je Duboisa i Anthonyja Joshuu i ulazio je u verbalne obračune s njima tokom kompletne sedmice.

Interesantno je svakako da je Miller imao i uspješnu kickboxing karijeru. U 24 meča slavio je 22 pobjede. Dva poraza mu je nanio niko drugi nego legendarno Mirko 'Cro Cop' Filipović.

Oglasi