Filip Hrgović najavio veliki obračun i šampionski pojas: "Bog ima divan plan za mene i moj život"

Hrvatski teškaš pred subotnji meč

Filip Hrgović najavio veliki obračun i šampionski pojas: "Bog ima divan plan za mene i moj život"

Midhat Šljivak

Hrvatski teškaš Filip Hrgović ulazi u ring ove subote u meču protiv Australca Marka de Morija. El Animal je veliki favorit u ovom meču, no veoma je oprezan jer protivnik nema šta izgubiti.

Filip Hrgović dio je spektakla koji se u subotu održava u Saudijskoj Arabiji. Hrvatski teškaš za protivnika ima 41-godišnjeg Australca Marka de Morija i veliki je favorit. Ipak, oprezan je i neće dopustiti iznenađenje.

"Počet će agresivno, pokušat će me iznenaditi i tražit će šansu. Pokušat ću držati distanci, zadržati mir i nokautirati ga. To je lako", rekao je Hrgović.

Hrgović je još jednom najavio da njegovo vrijeme tek dolazi. Smatra da će postati šampion već naredne godine.

"Osjećam da moje vrijeme tek dolazi i da su najbolje godine ispred mene. Imao sam dosta problema s pronalaskom protivnika, s odgađanjima mečeva u proteklih nekoliko godina. Izdržao sam sve to, još sam mlad za teškaša, neporažen sam i sljedeći sam izazivač za IBF pojas. Osjećam da ću postati šampion naredne godine i da će naredne godine biti najbolje u mojoj karijeri."

Oglasi

"IBF je već naredio da se pobjednik meča Usyk - Fury mora susreti sa mnom ili da moraju napustiti titulu, ako budu radili revanš. Nakon dugog čekanja moje vrijeme je došlo i jedva čekam šansu za titulu."

Pritisak postoji pred borbu. Opreza nikad dosta.

"Pritisak je veliki. Mark de Mori nema šta da izgubi i sav pritisak je na meni. Ulazak u ring je uvijek rizičan, vidjeli ste meč Ngannou - Fury gdje je čovjek koji je prvi put u ringu umalo dobio meč. Rizik je, ali pripremao sam se dobro. Trenirao sam ozbiljno. Vjerujem da Bog ima divan plan za mene i moj život", poručio je Hrgović.

De Mori: "Tehnički je bolji, ali imam snagu udarca"

Rival Filipa Hrgovića Mark de Mori tvrdi da će pokušati nokautirati hrvatskog boksera i da se osjeća bolje nego ikad.

"Osjećam se bolje nego s 21 godinom. Uvjeren sam da neću pobijediti na tehniku već na moćne udarce. On je tehnički bolji udarač, ali u teškoj kategoriji je sve u snazi udarca. Deontay Wilder je pravi primjer, pobijedio je neke mnogo bolje tehničare od njega. To je ljepota boksa", rekao je De Mori.

De Mori je proteklih 10 godina živio u Hrvatskoj. To smatra svojom prednošću jer je trenirao s hrvatskim trenerima.

"Znam hrvatski stil boksa, trenirao sam s njihovim trenerima. Vole borbu na distanci, to je sovjetski stil. Imaju predvidiv stil, ja sam zapadnjački stil borbe. Kako sam završio u borbi? Agent me pozvao, rekao mi je koliko novca nude i odluka je bila laka", poručio je De Mori.

Filip Hrgović u meč ulazi s omjerom od 16-0, a Mark de Mori je u 45 borbi na učinku od 41 pobjede, dva poraza i dva neriješena meča.

Top Komentari

makke07
Ko je to u redakciji Bosanski Katolik(misleci da je veci hrvat od hrvata) pa toliko gura ovog momka svaki drugi dan?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi