Filip Hrgović: Najbolji sam na svijetu, borio bih se protiv Wildera već sutra

Filip Hrgović: Najbolji sam na svijetu, borio bih se protiv Wildera već sutra

M. Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović (26) uvjeren je kako je upravo on trenutno najbolji teškaš svijeta.

Hrgović je pred meč protiv Ekvadorca Ytala Peree (11-3) kojeg će uraditi u subotu otkrio kako je već sad spreman za pohod na sami svjetski vrh teške kategorije na kojem su Anthony Joshua, Deontay Wilder i Tyson Fury.

Njegova izjava je poprilično zanimljiva. Hrgović je veoma raspoložen pred meč sa ekvadorskim bokserom gdje naravno očekuje pobjedu.

"Spreman sam na 12 rundi, ali naravno da ću ići na nokaut i tražiću priliku za to. On ovdje sigurno nije došao da izgubi. Lationamerički borci su po pravilu srčani i hrabri. Dolazi tražiti šansu protiv budućeg svjetskog prvaka i naravno da ga nisam podcijenio", rekao je Hrgović.

Spreman je Hrgović da već sad uđe u ring i protiv WBC šampiona Deontayja Wildera

"Ja sam već sada najbolji bokser svijeta. Radim na tome da budem još superiorniji naspram ostatka konkurencije", istakao je Hrgović, a njegov menadžer Nisse Sauerland je isto uvjeren u uhspjeh svog boksera.

"Ako nam date Wildera sutra, može. Ipak, sada je najvažnije riješiti ovaj subotnji meč", istakao je on.

Filip Hrgović je na amaterskom nivou bio jedan od najboljih boksera svijeta. Hrvatskoj je donio i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, a i u profesionalnoj karijeri koju je započeo prije nešto više od godinu dana je impresivan.

Ukupno je u karijeri odradio šest borbi, sve ih je dobio od čega pet nokautom, a posljednji meč je imao u septembru ove godine kada je u Areni Zagreb nokautirao Amerikanca Amira Mansoura.

Hrgović će borbu protiv Peree odraditi u Draženovom domu i po kladionicama je veliki favorit u ovom meču.

"Ovog puta sam opušteniji nego što sam to bio u prethodnom meču. Sretan sam što ću nastupiti u dvorani našeg drugog najvećeg sportiste ikad, nakon Mate Parlova. Perea se u ringu neće dobro provesti. Ipak, nadam se da će se kasnije dobro provesti u gradu", istakao je Hrgović.

Top Komentari

Bego
Rodjak jos pure ti moras jest. Veliki su to broci sto ih ti spominjes.
14 0
Alkma
I ja bi buraz sa tobom se borio za ogroman kes gdje hoces i kada hoces
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi