Hrvat želi meč za titulu protiv Joshue
Filip Hrgović je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine osvojio bronzanu medalju nakon čega je uspješno počeo i profesionalnu karijeru (Foto: EPA)

Hrgović spreman za izazove

Hrvat želi meč za titulu protiv Joshue

M. Šljivak

Anthony Joshua gotovo svakodnevno dobije po jednog novog izazivača za teškaške titule, a njegovo mjesto na vrhu teške kategorije želi i hrvatski bokser Filip Hrgović.

Hrgović (6-0) koji drži naslov internacionalnog prvaka svijeta po verziji WBC vjeruje da bi uskoro trebao dobiti meč protiv Joshue ili onog ko tada bude prvak.

"Svi znaju da se od nikog nisam skrivao i vjerujem da ću u sljedećih pet borbi postati spreman za napad na svjetsku titulu", rekao je Hrgović, te je dodao:

"Naravno, to nije samo do mene jer moram razgovarati sa promotorskom kućom, menadžerima i trenerima, ali uskoro ću ići po sve pojaseve", prenosi Index izjavu ovog hrvatskog borca.

Hrgović će sedmu borbu u karijeri imati 8. decembra u Zagrebu, a protivnik mu je Ytalo Perea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi