Floyd Mayweather razvio unosan biznis: Prebija mnogo slabije od sebe i uzima ogroman novac
Foto - Instagram

Zna uzeti novac

Floyd Mayweather razvio unosan biznis: Prebija mnogo slabije od sebe i uzima ogroman novac

Midhat Šljivak

Floyd Mayweather JR (45) povukao se 2017. godine iz profesionalnog boksa kao jedan od najboljih boksera svih vremena.

Čuveni The Money otišao je u penziju s omjerom 50-0. Za sebe tvrdi da je najveći bokser ikad, ali mnogi ljubitelji boksa ne svrstavaju ga tako visoko bez obzira na sve domete.

Mayweather je poznat po tome što zna naći put do lake zarade. Često se javno hvali novcem i luksuzom kojeg posjeduje, no mora mu se odati priznanje da svoje ime itekako dobro zna prodati.

Nakon okončanja profesionalne karijere Mayweather je odlučio ostati u punom treningu. Razlog je sasvim jasan - novac.

Od kraja 2018. godine Amerikanac je počeo raditi egzibicione mečeve. Njegovo angažovanje po meču košta oko 10 miliona dolara uz 'debeo' procenat od prodaje prava prijenosa.

Oglasi

Naravno, The Money za protivnike ne uzima istinske klase od boraca. Rivali su mu uglavnom ljudi koji nemaju previše veze s boksom ili su toliko loši da mu ne mogu napraviti ništa u ringu.

Tako je 45-godišnji Floyd Mayweather napravio pravi biznis i nakon okončanja karijere. Uzme fine novčane iznose, poprilično isprebija rivale i napravi dobru zabavu od svega.

Čovjek je našao pravi put do lake zarade. Moramu se odati priznanje da zna uzeti novac bez obzira što njegovi egzibicioni mečevi nisu previše zanimljivi na svjetskoj bokserskoj sceni.

Floyd je dosad odradio tri egzibiciona meča. Nokautirao je omalenog japanskog kickboxera Tenshina Nasukawu u prvoj rundi, a zatim je odradio osam rundi protiv Logana Paula i Dona Moorea.

U njima je također dominirao. Međutim, one se nisu bodovale i pobjednika nije bilo.

Naredni izazov Mayweather je MMA borac Mikuru Asakura. On mu u boksu na tri runde također ne bi trebao predstavljati veći problem, a zatim u novembru slijedi meč s britanskim YouTuberom Dejijem.

Nova lagana lova za Mayweathera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi