Ne može svako biti u osiguranju slavnog šampiona: On pažljivo bira 'mašine' koje će ga čuvati

Floyd Mayweather ima jasna pravila

Ne može svako biti u osiguranju slavnog šampiona: On pažljivo bira 'mašine' koje će ga čuvati

M. Šljivak

Čuveni bokser Floyd Mayweather (45) poznat je po tome što se javno hvali bogatstvom koje posjeduje.

Neporaženu legendu (50-0) često možemo vidjeti u istinskom luksuzu uz bahaćenje razbacivanjem novca na sve strane, a kada vidi nešto što mu se dopada na to ne štedi novac.

Iako u savremenom svijetu kartice obavljaju popriličan posao pri kupovini, The Money voli sa sobom nositi ogromnu količinu keša. Za to su mu potrebni veoma sposobni tjelohranitelji i u njegovu ekipu ne može ući baš svako.

Floyd je konstantno u pratnji ogromnih čuvara koji se brinu za njega. Oni su ti koji mu čuvaju leđa, a to rade za platu od oko 150.000 dolara na godišnjem nivou.

Mayweather ima posebna pravila za momke koji ulaze u ekipi. Obavezno je da imaju visinu od preko dva metra i da su sposobni nositi ogromne težine jer se ponekad nose ogromne količine keša u koferima.

Oglasi

Zbog toga iza Mayweathera često možemo vidjeti momke koji su zaista ogromni. Neki od njih imaju i preko 150 kilograma, ali to je kod Floyda prednost i uslov da se dobije posao.

Interesantno je da većina osiguranja ne putuje s Floydom. On im plaća drugi let jer jednostavno preveliki za njegov privati avion.

"Čovječe, oni su ogromni. Toliko su veliki da ih ne pušta s njim na let. Boji se da manji avion ne bi mogao da ih izdrži sve", rekao je poznati bokserski komentator Mike Costello.

Floyd Mayweather je profesionalnu karijeru završio s omjerom od 50-0 i smatra se jednim od najboljih boksera svih vremena. Popularnost je iskoristio kako bi zaradio ogroman novac i smatra se jednim od najbogatijih sportista svijeta.

Promo

Top Komentari

789012455
Svaka njemu cast ali mu je konkurencija slaba u daanasnjem boksu ,a i kategorija je njegova tanka (mala) ,tako da nikad neće biti kao legende iz teske kategorije Ali ,Tajson Lenox Luis ,Forman itd ...
5 0
Bolje da zapošljava bivše specijalci američke vojske nego krmad koja jedva hodaju stndarni stereotip glupog čovjeka da je slon srcanij od lava
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi