Podatak koji dovoljno govori koliko je pohlepan Floyd Mayweather
Foto - EPA

Ni 200 miliona mu nije dosta

Podatak koji dovoljno govori koliko je pohlepan Floyd Mayweather

Midhat Šljivak

Floyd Mayweather jedan je od najbogatijih sportista svih vremena.

Slavni bokser završio je profesionalnu karijeru sa omjerom od 50-0, a nakon karijere je imao i jedan egzibicioni meč u Japanu u kojem je uzeo gotovo 10 miliona dolara za nekoliko minuta.

Floyd ima namjeru da nastavi sa ovakvom vrstom zarade i da povećava svoje bogatstvo koje trenutno iznosi više od 600 miliona dolara.

Očigledno da Mayweatheru nikad nije dosta novca. Tako je prije tri godine u posljednjem meču karijere protiv Conora McGregora pokušao da zaradi dodatni novac.

Iako je inkasirao za meč nestvarnih 200 miliona, Mayweather je planirao da uplati 400.000 dolara na pobjedu ispod 10. runde u ovom meču.

Međutim, kladionice mu to nisu dozvolile. Floyd je bio veliki favorit u ovom meču i vjerovatno je protiv McGregora meč mogao da završi kada god je to htio.

Na kraju je meč zaustavljen u 10. rundi. The Money je krenuo žestoko i sudija je odlučio da prekine meč, ali je Floyd ostao bez dodatne zarade na cifru od 200 miliona dolara.

Top Komentari

DadiG
Šljivak u svom istrazivackom novinarstu došao iz Las Vegasa sa ovom informacijom
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije