Floyd Mayweather će uzeti milione za 'šalu' protiv YouTube zvijezde
Foto - EPA

Egzibicioni meč će mu donijeti novac

Floyd Mayweather će uzeti milione za 'šalu' protiv YouTube zvijezde

Midhat Šljivak

Floyd Mayweather (43) odradit će 20. februara egzibicioni meč protiv YouTube zvijezde Logana Paula.

Čuveni bokser dogovorio je meč sa zvijezdom društvenih mreža, a za ovaj meč će dobiti popriličnu svotu novca.

Sigurni honorar neporaženog šampiona je pet miliona dolara, ali će The Money imati i čak 50 procenata od prodaje prijenosa, pa bi ova cifra mogla biti mnogo veća.

Sa druge strane 25-godišnja YouTube zvijezda ima dogovoren honorar od 200.000 dolara i pet procenata od prodaje prijenosa.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CIeQ8EmFJNq/[/instagram]

Naravno, već su počela i prva prepucavanja. Logan Paul je čak 15 centimetara viši od Mayweathera i počeo ga je nazivati patuljkom.

Međutim, činjenica je da je Floyd jedan od najvećih boksera ikad, te je usprkos fizikalijama ogroman favorit protiv YouTubera koji iza sebe ima jedan egzibicioni meč protiv još jedne zvijezde društvenih mreža, KSI-ja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi