Floyd završio kao drugi na listi, pa se naljutio: Kakvi su to stručnjaci?

Ne voli poraze

Floyd završio kao drugi na listi, pa se naljutio: Kakvi su to stručnjaci?

M. Šljivak

Floyd Mayweather poprilično je uvrijeđen nakon što su ga bokserski stručnjaci stavili tek na drugo mjesto najboljih velteraša svih vremena.


Neporaženi bokser koji je karijeru završio s omjerom 50-0 je na listi iza Sugara Raya Leonarda, a takva činjenica mu je zasmetala.

"Ludo. Neko mi je postlao to za 'najbolje velteraše' i tamo na prvo mjesto čovjeka koji je prvi meč izgubio u lakoj kategoriji. Zatim govore o mojoj borbi s Juanom Manuelom Marquezom koja nije bila u velteru. Taj momak je nokautirao njihovog trećeg velteraša, Pacquiaa. Žele reći da je Marquez bio premali za mene, a da to nije bio za Pacquiaa", rekao je Floyd.

Dodao je kako su svi oni koji rangiraju takve stvari samoproglašeni eksperti.

"Ludo je to kako sve rangiraju. Uvijek će neki borac reći, 'napravio sam ovo ili ono' ili 'trebao sam biti na tom mjestu', ali meni je čudno kako su ovi momci eksperti da odlučuju o ovakvim stvarima. Ako si stručnjak odraditi domaći zadatak kako treba prije nego što izađeš u javnost s pričom o boksu", rekao je Mayweather.

Podsjetimo, Mayweather je posljednji meč karijere odradio 2017. godine protiv Conora McGregora.

Top Komentari

user1583752673
Na mojoj listi ne bi nikad bio bahati kretenu jedan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi