Ljeto donosi obračun za pamćenje: Dvije zvijeri ulaze u kavez
Foto - Instagram

Ngannou protiv Jonesa

Ljeto donosi obračun za pamćenje: Dvije zvijeri ulaze u kavez

M. Šljivak

Francis Ngannou brutalno je nokautirao Stipu Miočića u drugoj rundi i postao je novi UFC-ov prvak teške kategorije.

Kamerunac je dominantno došao do pojasa protiv jednog od najvećih boraca svih vremena i zasluženo je uzeo naslov najboljeg teškaša svijeta.

Ngannou bi prvu odbranu pojasa mogao imati već u julu ili augustu, a protivnik bi mu trebao biti čuveni Jon Jones.

Jones je dominirao godinama u poluteškoj kategoriji. Odlučio se otići u tešku, već odavno žestoko trenira i odmah je prozvao Ngannoua nakon meča.

"Zaplešimo", poručio je Jones, a zatim je dodao i da mu 'pokažu lovu'.

Oglasi

Prvi čovjek UFC-a Dana White spreman je da organizuje borbu koju svi željno čekaju.

"Sviđa mi se ta ideja. Odmah možemo završiti to", poručio je White, ali je i saopštio da bi prije Jonesa Ngannou mogao imati i revanš sa Derrickom Lewisom koji ga je 2018. godine pobijedio u pet dosadnih rundi.

Očigledno je da će UFC morati dobro da plati Jonesu za meč, a Ngannou je taj koji je spreman ući u oktagon bez obzira kakva cifra bila pred njim.

Kamerunski Predator je sada na omjeru od 16-3.

Top Komentari

Benjamin92
Ne znam samo kako Jones misli to izvesti. On ima 94 kg, a Kamerunac 120 kg, care moj, razlika je 26 kg, po kojem principu ti mislis njega dobiti. Kad Miocic, cim je smrsao 5 kg, u odnosu na 2018., kada je dobio Nganua, nije mogao sad apsolutno nista, sa svojih 106 kg, kako ti planiras sa 94 kg...?
5 1
douglasssy
Sve je to super, misici, snaga. Ali kompletniji borac je Jones. Ima sve, udarce nogama, rukama, eskivaze a i dovoljno snage u tim udarcima da nanese stetu svakom borcu. Stipe je proslu borbu uzeo jednostavno na iskustvo i savrsenu taktiku. Nganu je sada dobar borac, ali i dalje nesto poput Oveerema. Imat ce svoju fazu, ali nije to to.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije