Francis Ngannou: Nokautiraću Caina!
UFC je maksimalno forsirao Ngannoua dok nije vezao dva uzastopna poraza. Dali su mu potom vremena da se oporavi i sigurno je da ga ponovo vide kao glavnog kandidata za napad na titulu

Kamerunac uvjeren

Francis Ngannou: Nokautiraću Caina!

M. Šljivak

Kamerunac Francis Ngannou dobio je još jedan veliki ispit u karijeri.

Strašni nokauter će u nedjelju u Phoenixu za protivnika imati jednog od najboljih teškaša svih vremena Caina Velasqueza, kojem će to biti prvi nastup nakon gotovo tri godine.

Ngannou (12-3) je obećao kako će nokautirati Caina, ali je prema legendi iskazao veliko poštovanje.

"Kako vidim kraj meča? Nokautiraću ga! Ali, također vidim i poštovanje na kraju. Biće mi čast što ću se boriti sa Cainom. To je ogromna stvar za mene", istakao je Ngannou.

Ngannou je poznat po brzim završnicama i strašnim nokautima. U decembru se vratio u oktagon nakon dva poraza odlukama (Miočić, Lewis), te je za samo 45 sekundi pobijedio Curtisa Blaydesa.

Ako Cain izdrži početni napad, njegov kardio će biti velika prednost u odnosu na Ngannoua, ali Kamerunac se ne brine.

"Briga me što ljudi misle. Ranije sam previše razmišljao o tome, ali više ne. Samo moram napraviti ono u čemu sam najbolji. To se nekom sviđa, a nekom ne. To je njihov problem. Ja moram biti u vrhunskoj formi i to je čitava mudrost", rekao je Ngannou.

Sa druge strane trener Caina Velasqueza Javier Mendez tvrdi kako je Francis najteži mogući ispit.

"Ja sam želio Ngannoua koji se borio protiv Derricka Lerisa. Dovraga, zašto nismo mogli dobiti tog tipa? Na kraju smo dobili tipa koji je bio u meču za titulu i to je upropastio, pa se izgubio protiv Derricka. Vratio se protiv dobrog borca, uništio ga je. Zato je ovo najopasnija borba za Caina. Uz borbu sa DC-jem, koja se nikad neće desiti, ovo je najteži ispit za njega", istakao je Mendez.

Meč Ngannou - Velasquez održava se u nedjelju 17. februara u Phoenixu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti