Poznate zarade Ngannoua i Miočića u velikom obračunu
Foto - Instagram

Cifre su gotovo identične

Poznate zarade Ngannoua i Miočića u velikom obračunu

Midhat Šljivak

Francis Ngannou nokautirao je prethodnog vikenda u Las Vegasu Stipu Miočića u drugoj rundi i osvojio je pojas UFC prvaka teške kategorije.

Kamerunska nokaut mašina brutalno je stigla do prvog pojasa u karijeri i do najveće pobjede protiv jednog od najvećih boraca svih vremena.

Pojavile su se i prve cifre koje su borci zaradili za ovaj meč i njihova zarada je gotovo ista.

Stipe Miočić je za borbu dobio 790.000 dolara. Nije poznato da li je imao dio kolača od prodaje TV prijenosa, no ova cifra mu je bila zagarantovana pred borbu.

Ngannou je sa druge strane za nastup dobio 730.000 dolara. Također, on je uzeo i bonus za nokaut večeri od 50.000 dolara, pa je razlika između njega i Stipe samo 10.000 dolara.

Kamerunac se sada okreće velikoj borbi koju planira protiv Jona Jonesa i tu bi honorar mogao biti mnogo veći jer se radi o borbi koju će apsolutno svi htjeti da vide.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi