Nakon svega izgovorenog ovim momcima je bolje da ne izlaze na oči Badr Hariju

Čekaju ih batine

Nakon svega izgovorenog ovim momcima je bolje da ne izlaze na oči Badr Hariju

M. Šljivak

Čuveni Badr Hari (38) odlučio se povući s prošlosedmične borbe protiv Jamesa McSweeneyja u Parizu. Odluku o povlačenju donio je neposredno pred meč, a kao razlog je naveo suosjećanje sa žrtvama razornog zemljotresa u njegovom Maroku. Zbog ovog je dobio brojne kritike, a nekima je zbog komentara bolje da ne izlaze na oči jednom od najvećih boraca ikad.

Badr Hari iz saosjećanja prema žrtvama zemljotresa u Maroku nije želio da se bori protiv Jamesa McSweeneyja i otkazio je borbu neposredno pred njen početak.

Legendarni Marokanac je od većine javnosti dobio ovacije za ono što je napravio, ali podcasteri Frank Evanblij i Erik Dijkstra odlučili su ga žestoko iskritikovati.

Oni su u podcastu kojeg vode stavili u pitanje Harijevu iskrenost. Smatraju da se ne radi o potezu suosjećanja već da se 38-godišnji borac jednostavno uplašio još jednog poraza.

"Mogao je otkazati u petak uvečer ili u subotu ujutro, a ne pola sata pred meč. To donosi mnoge upitnike", rekao je Dijkstra, dok njegov kolega govori.

Oglasi

"Razumijem katastrofu kroz koju je prošao Maroko, ali sumnjam da je odluka došla zbog toga. Sumnjam da je Badr više sposoban da se bori na visokom nivou i ovo bi mogao biti kraj njegove karijere."

Njihovi komentari su dobili dosta pozitivnih komentara, ali naravno armija navijača slavnog kickboxera je stala u njegovu zaštitu.

"Bolje im je da ih ne sretne na ulici i da mu ne izlaze na oči", poruka je navijača čuvenog borca.

Badr Hari je jedan od najvećih kickboxera svih vremena. U karijeri je ubilježio 106 pobjeda, 17 poraza i devet no contest mečeva.

Ipak, daleko je od vrhunske forme i već godinama bezuspješno pokušava doći do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi