Badr Hari i napadi na recepcionera i konobara: Čuveni kickboxer nije imao milosti!
Marokanski kickboxer često je odgovarao za nanošenje teških tjelesnih povreda, a u Nizozemskoj je proveo sedam mjeseci u zatvoru zbog napada na biznismena

Odgovarao je za napad

Badr Hari i napadi na recepcionera i konobara: Čuveni kickboxer nije imao milosti!

M. Šljivak

Čuveni kickboxer Badr Hari (37) imao je tokom karijere brojne probleme sa zakonom, a uspio je završiti iza rešetaka u Nizozemskoj gdje je rođen, te u Maroku, odakle mu je porijeklo.

Badr Hari je mnogima omiljen borac u proteklih 15-ak godina. Njegovi nokauti i borbe privlačili su publiku i Marokanac je skupio veliki broj fanova.

Vjerni navijači bili su uz njega čak i kada je pravio probleme. U Nizozemskoj je proveo nekoliko mjeseci u zatvori zbog napada na jednog biznismena, a i u Maroku se poprilično bahatio.

Tako je 2015. i 2016. godine dva puta morao prenoćiti u marokanskom zatvoru. Razlozi hapšenja bili su napadi na hotelsko osoblje.

Prvo je Badr 2015. godine napao recepcionera u hotelu. Snimak jasno pokazuje kako nesretni čovjek bježi od Badra, ali ga ovaj ipak udara šakom.

Nije to bio jak udarac. Više je to bila 'ćuška', ali za ovog momka i to je možda bilo i previše jer je na drugoj strani ipak bio slavni udarač i jedan od najvećih kickboxera svih vremena.

Oglasi

Interesantno je svakako da je ekipa koja je došla s Badrom u hotel ovo smatrala veoma smiješnim i vidi se kako se smiju kada Hari kreće na nesretnog recepcionera.

Nekoliko mjeseci kasnije Hari je ponovo bio iza rešetaka. Ovog puta je nanio teške tjelesne povrede konobaru.

Momak je došao do stola za kojim je bio Marokanac sa svojim timom. Pitao je samo da li Hari želi bocu ili samo čašu vodke i to pitanje ga je skupo koštalo.

Hari je zbog toga odlučio prebiti. Slomio mu je nos jednim udarcem, ali je bez problema napustio državu jer konobar nije odmah prijavio napad.

Nekoliko sedmica je prošlo prije nego što je Badr uhapšen. Kada se vratio u Maroko iz Nizozemske, uhapšen je na aerodromu i odveden je u pritvor.

Tamo se nije dugo zadržao. Platio je nešto više od 400 eura za izlazak na slobodu, a nije poznato da li je konobar od slavnog kickboxera dobio odštetu na sudu.

U narednim godinama Badr se ipak smirio. Posvetio se porodici, uživa s njima i drži se podalje od problema i noćnog života koji ga je često znao uvući u nevolje.

Nedavno je velikan borilačkog sporta okončao bogatu karijeru u kojoj je upisao 106 pobjeda u 127 nastupa i ostat će upamćen kao jedan od najvećih boraca svih vremena.

Oglasi

Najnovije vijesti