Legendarni borac nakon teškog nokauta: Nisam znao koji je mjesec, a ni s kim sam se borio
Foto - Screenshot

Frankie Edgar nakon poraza

Legendarni borac nakon teškog nokauta: Nisam znao koji je mjesec, a ni s kim sam se borio

Midhat Šljivak

Legendarni MMA borac Frankie Edgar prošle sedmice je doživio težak nokaut u meču protiv Coryja Sandhagena.

Edgar je teško nokautiran 'letećim koljenom' u prvoj rundi. Doslovno je ugašen, a u razgovoru sa Brettom Okamotom za ESPN je priznao da je nokaut bio izuzetno težak.

Nije Edgar dugo nakon nokauta uspio da dođe do svijesti.

"Prvo čega se sjećam su svlačionice. Sjedio sam i ljekari su bili oko mene. Pitao sam šta se dogodilo. Pretpostavio sam da sam se borio, ali nisam se mogao sjetiti protiv koga i pitao sam svoj tim. Pokušavao sam se sjetiti treninga za borbu. Pitao sam da li sam je prihvatio kao zamjena i kada sam je priihvatio, a rekli su mi da sam dva mjeseca trenirao za borbu", rekao je Edgar i nastavio je:

"Nisam znao koji je dan i mjesec. Pitao sam se je li septembar ili decembar. Ljekari su me potpom poslali na CT snimanje, a u kombiju Hitne pomoći sam se sjetio datuma i svega do tog udarca koljenom. Napuštanja kaveza se još uvijek ne sjećam", rekao je Edgar.

Legendi MMA sporta ovo je četvrti poraz u posljednjih šest borbi, a u karijeri je na omjeru na 24-9-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi