Khabib Nurmagomedov napušta pojas
Foto - EPA

Otvorit će prostor drugim borcima

Khabib Nurmagomedov napušta pojas

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov sve je bliži odluci da napusti pojas UFC prvaka lake kategorije.

Dagestanski borac odlučio je završiti karijeru nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom, a šef UFC-a Dana White ga je bezuspješno pokušao vratiti.

Razgovori koje su obavili krajem prošlog mjeseca nisu promijenili Khabibovu odluku, a sada je odlučio i da napusti pojas. To će definitivno saopštiti Whiteu na novom sastanku, ali mu je već rekao da ne želi više da zadržava diviziju.

"Dana je pošten čovjek. Mislim da će uskoro saopštiti poruku koju sam mu nedavno poslao. Nije to tajna, rekao sam mu da želim da stvari idu dalje", rekao je Khabib i nastavio je:

"Poirier zaslužuje da bude šampion. To je moje mišljenje. Samo pogledajte sa kim se sve borio. Laka kategorija je uvijek bila popunjena vrhunskim borcima i mislim da će joj popularnost još rasti kada odluče ko će se boriti za titulu", rekao je Khabib.

Dustin Poirier će sigurno biti jedan od onih koji će biti u borbi za pojas, a ostaje nam da vidimo ko će biti broj dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi