Fury bolji od nespremnog Del Boya
Chisora nije imao šanse

Tyson spreman za Vladimira Klitschka

Fury bolji od nespremnog Del Boya

M. Maksimović

Nakon Davida Hayea, Britanaci su po svemu sudeći dobili još jednog teškaša koji je spreman suprostaviti se Vladimiru Klitschku.

Radi se o Tysonu Furyu koji za sada ima čistih 15-0 u svojoj profi karijeri.Bokser iz Manchestera je na Wembleyu jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Derecka  Chisoru.Del Boy je bio prespor i pa i pretežak za Furyja koji je primio nekoliko neugodnih udaraca, ali je na kraju slavio odlukom sudija.John-Lewis i Phil Edwards su dali prednost Furyju 117-112, dok je Richard James Davies bio još sigurniji 118-111.Ovom pobjedom je Fury osvojio naslove prvaka Velike Britanije i Commonwealtha,dok je Chisora upisao svoj prvi poraz u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.