Fury: Nokautirat ću Klička

Sutra veliki okršaj za prvaka svijeta u teškoj kategoriji

Fury: Nokautirat ću Klička

E. Čaušević

Britanski bokser Tyson Fury u subotu će napasti naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji koji drži Vladimir Kličko.

Fury je izjavio da će se sutra potruditi da izbjegne sudijsku odluku protiv Klička jer ne vjeruje u pravedno odlučivanje sudija.

"Dobro sam se spremio za ovaj meč s Kličkom i neka bolji bokser pobijedi. Želim da ovaj meč riješim bez sudijske odluke jer će sudije sigurno biti na njegovoj strani. Ne treba se ljutiti što će biti poražen u subotu, siguran sam da ću ga nokautirati", rekao je Fury.

Britanac je dodao da će dati sve od sebe da publika uživa u boksu, ali i porazu Ukrajinca.

"Imam dobro samopouzdanje pred meč i moja sudbina je u moje dvije ruke. Ubijeđen sam da ću postati prvak u teškoj kategoriji i to nakon nokauta", dodao je Fury.

On u ovaj meč protiv Klička ulazi neporažen iz 24 meča, a 18 puta je nokautirao protivnika. S druge strane, Kličko će po 28 put braniti titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.