Fury i Wilder zaradili su pravo bogatstvo, najviše do sada

Nakon borbe u Las Vegasu

Fury i Wilder zaradili su pravo bogatstvo, najviše do sada

E. Škorić

Tyson Fury je u Las Vegasu pobijedio Deontaya Wildera tehničkim nokautom u 11. rundi.

Britanac je uspio da odbrani naslov svjetskog prvaka, a za 11 rundi boksa protiv Wildera zaradit će pravo bogatstvo, baš kao i njegov rival. Ovo je bio njihov treći okršaj i druga pobjeda Kralja cigana.

Dugo očekivani dvoboj uzbudio je ljubitelje boksa. Za svoju prvu borbu 2018. Wilder je zaradio četiri miliona dolara, a Fury samo milion manje. Povodom drugog meča zarade su bile znatno veće, jer su oba boksera zaradila čak 25 miliona dolara!

Prema trenutnom sporazumu, isplata za nedjeljnu borbu bit će podijeljena u omjeru 60-40 za Furyja. Britanac može računati na 30 miliona dolara i 60 posto od zarade kroz Pay per view, odnosno od TV prava. Wilder će sigurno dobiti 20 miliona dolara i 40 posto će mu pripasti novca od plaćanja po prikazu.

Koliki su prihodi od prodaje prava emitovanja? Prema riječima organizatora, ovaj iznos mogao bi biti oko 100 miliona dolara.

Tako je treća borba dvojice boksera donijela pravo bogatstvo i jednom i drugom, najviše do sada.

Top Komentari

Pajkan
Za te pare bi sam sebe udarao.
3 0
Adohordas
Ja bi za 20 m pustio da me udara 2 sata
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi