Gastelum pozitivan na marihuanu

Ništa od borbe sa Andersonom Silvom

Gastelum pozitivan na marihuanu

Teme:

Nakon sjajnih izvedbi protiv Tima Kennedyja i Vitora Belforta, Kelvin Gastelum se trebao obračunati sa legendarnim Brazilcem Andersonom Silvom, ali je ta borba otkazana iz razloga što je američki borac bio pozitivan na marihuanu.

Američka antidoping agencija (USADA) saopštila je da su kod Gasteluma pronađene nedozvoljene količine tetrahidrokanabinola (THC) i da je borac privremeno suspendovan.

Podsjetimo, obračun Gasteluma i Silve bio je zakazan za UFC 212 u Rio de Janeiru. Taj evenet predvode Jose Aldo i Max Holloway.

Ovo je svakako veliki udarac za Gasteluma, s obzirom da je prethodno ostvario tri vezane pobjede (Hendricks, Kennedy, Belfort).

UFC je trenutno u potrazi za novim protivnikom Andersona Silve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije