Filmska priča iz New Yorka: Autsajder ušao u ring sa šampionom i skinuo ga sa trona
Foto - DAZN

George Kambosos JR pobijedio Teofima Lopeza

Filmska priča iz New Yorka: Autsajder ušao u ring sa šampionom i skinuo ga sa trona

Midhat Šljivak

Teofimo Lopez više nije prvak svijeta lake kategorije po verzijama WBA, IBF i WBO.

Njega je sinoć u New Yorku nakon 12 rundi fenomenalnog boksa pobijedio Australac George Kambosos JR i to podijeljenom odlukom sudija.

Do sinoć neporaženi Lopez (16-0) ušao je kao veliki favorit u ovaj meč i očekivalo se da lagano riješi australskog boksera, koji je također neporažen u karijeri, ali niko nije znao koliko tačno može pružiti.

Na kraju je uspio da šokira bokserski svijet i da pobijedio velikog Lopeza i to fenomenalnom izvedbom.

Kambosos JR već na početku meča koristi otvorenu borbu u koju je krenuo Lopez i šampiona šalje na pod. Radio je fenomenalno, pogađao je konstantno i vidjelo se da bi Lopez mogao biti u problemima.

Oglasi

U zaista spektakularnim rundama koje su uslijedile vidjeli smo fenomenalan boks s obje strane, a Lopez u 10. rundi šalje protivnika na pod.

Međutim, čudesni Australac ustaje i u jakom stilu završava ovaj meč, posebno posljednju 12. rundu u kojoj je izgledao zaista šampionski.

Na kraju su dvojica sudija dale njemu pobjedu (115-112 i 115-112), dok je jedan sudija negdje vidio pobjedu Lopeza (114-113).

Sada već bivši šampion nema klauzulu za revanš, a smatra da je ovaj meč dobio.

"Pobijedio sam, to svi znaju. Pobijedio sam i baš me briga šta drugi kau. Uopšte nije bila izjednačena borba. Mislim da sam dobio 10-2 u rundama", uvjeren je Lopez koji je sada na omjeru od 16-1.

[twitter]https://twitter.com/BoxingWorldUk/status/1464914826182987786[/twitter]

Kambosos JR je sada na omjer od 20-0 i već je dobio izazove drugih šampiona za borbe sa njima.

Top Komentari

Zulfikar
Grk ga razvalio a ovaj jos pjeni da je kao on pobjednik hahahah. Hajde sine u urgent care da te zasiju pa onda pravac specijalisti oftalmologu.
1 0
Jasminn
Rocky Balboa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi