Od danas kreće novi život - Veliki šampion i zločesti dečko izgovorio šehadet i postao musliman

Neočekivano

Od danas kreće novi život - Veliki šampion i zločesti dečko izgovorio šehadet i postao musliman

Midhat Šljivak

Zločesti dečko iz svijeta boksa, Amerikanac Gervonta Davis, prešao je na islam. On je jučer izgovorio šehadet i postao je musliman.

Američki bokser Gervonta Davis odlučio je krenuti u novi život. Zločesti dečko iz svijeta boksa odlučio je prijeći na islam i učinio je to jučer izgovaranjem šehadeta.

Tako je 29-godišnji bokser odlučio krenuti u novi život. Čestitke stižu sa svih strana.

"Alhamdulillah. Dobro došao u vjeru brate. Molimo Allaha da te zadrži na pravom putu", poruka je Islamske zajednice Sjedinjenih Američkih Država.

[twitter]https://twitter.com/BadouJack/status/1738997992294674666[/twitter]

Oglasi

Čuveni 'Tank' iznenadio je mnoge ovim potezom. Ništa nije slutio da je spreman promijeniti vjeru i pridružio se velikim imenima boksa koji su tokom karijere odabrali islam za religiju.

Naravno, najpoznatiji primjeri su Mike Tyson i Muhammad Ali, koji su na vrhuncu karijere odlučili da postanu muslimani, a interesantno je svakako da je Davisu najljući rival Devin Haney također musliman.

Tank je neporažen, odrastao uz Floyda Mayweathera

Gervonta Davis je dominantan u manjim kategorijama. Borio se u lakoj, polu velter i super lakoj kategoriji.

Tank je u karijeri odradio ukupno 29 borbi, sve ih je dobio od čega je 27 puta slavio prekidom. Bio je šampion u svim kategorijama u kojima se borio, a trenutno je vlasnik WBA Regular pojasa lake kategorije.

Borba s Haneyjem nešto je o čemu se najviše priča u proteklom periodu. Izvjesno je da bi se ona mogla dogoditi tokom 2024. godine i to bi bio istinski spektakl.

Haney također važi za jednog od najboljih na svijetu uz omjer od 31-0 u profesionalnoj karijeri.

Top Komentari

Ham0
I zasto je ovo vijest?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi