Magnet za probleme izašao iz zatvora - Izgleda neprepoznatljivo

Gervonta Davis na slobodi

Magnet za probleme izašao iz zatvora - Izgleda neprepoznatljivo

Midhat Šljivak

Kontroverzni bokser i svjetski WBA šampion lake kategorije Gervonta Davis (28), pušten je iz zatvora u Baltimoreu, gdje proveo proteklih mjesec i po dana zbog kršenja uslovne kazne. Po izlasku je mnoge začudio izgled sjajnog boksera koji je bio poprilično zapušten.

Gervonta Davis je zaista sjajan bokser, ali je ozbiljan magnet za probleme sa zakonom. U 28 godina života napravio je brojne nevolje, da bi počektom juna završio iza rešetaka.

Davis je uhapšen jer je prekršio uslovnu kaznu koju je dobio za nesavjesnu vožnju iz 2020. godine. Izjasnio se krivim da je skrivio i pobjegao s mjesta nesreće, prolazak kroz crveno svjetlo i vožnju bez vozačke dozvole.

Sedmogodišnje kazne zatvora spasilo ga je to što je poznati sportista, pa je sud u Baltimoreu odlučio da ga kazni s 90 dana kućnog pritvora i 200 sati društveno korisnog rada.

Samo nekoliko dana je uspio izdržati u kući. Prekršio je kaznu, odmah je uhapšen i ostatak kazne je proveo iza rešetaka.

Oglasi

A po izlasku Gervonta izgleda zaista zapušteno. Pojavila se fotografija tokom puštanja na slobodu i očigledno da kontroverzni bokser nije vodio previše računa o sebi.

Ipak, njemu je najvažnije da je trenutno na slobodi i da može nastaviti karijeru jer ulazi u najbolje godine.

Morat će međutim smanjiti doživljaj i prestati s glupostima koje radi jer svaki naredni prekršaj mogao bi mu donijeti ogromnu zatvorsku kaznu.

Gervonta Davis je posljednji meč odradio 22. aprila kada je na fenomenalan način u sedmoj rundi završio do tada neporaženog Ryana Garciju i povećao je svoj omjer na 29-0.

Očekuje se da će veoma brzo doći novi izazovi i napadi na nove titule, a svi očekuju eventualni obračun s Devinom Haneyom koji drži četiri pojasa lake kategorije.

Ipak, i ovaj bokser ima zakonskih problema, pa ćemo na njihov obračun vjerovatno sačekati nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije