GSP želi Khabiba, ali UFC ima druge planove
Khabib Nurmagomedov je postao zaista pravi izazov za sve borce. Svi žele biti ti koji će pobijediti Dagestanca koji ima perfektan omjer od 27-0 u MMA karijeri

Dana White sasvim jasan

GSP želi Khabiba, ali UFC ima druge planove

M. Šljivak

Lista izazivača Khabiba Nurmagomedova iz dana u dana je sve veća.

Svi se žele okušati u oktagonu protiv prvaka lake kategorije, a među njima je i legendarni kanadski borac Georges St. Pierre.

Nekadašnji šampion velter i srednje kategorije neporažen je već 11 godina, ali je četiri godine bio van borbi, da bi 2017. godine pobijedio Michaela Bispinga za titulu srednje kategorije koju je odmah napustio.

Sada želi ponovo nazad i to protiv Khabiba, ali mu je predsjednik UFC-a Dana White jasno poručio šta za tu borbu mora napraviti.

"Kako GSP misli da preskoči sve te likove u toj kategoriji? Misli da može dobiti borbu sa Khabibom samo zato što se odjednom hoće vratiti? To mu neće proći. Ako je ozbiljan, onda će dobiti borbu sa nekim iz Top 5 i u slučaju pobjede će se boriti za naslov. Ne znamo da li uopšte može skinuti kile za laku kategoriju", rekao je White.

GSP je u karijeri upisao sva poraza (26-2), ali se nikad nije borio u lakoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije