)
Najsnažniji čovjek na svijetu promijenio lični opis: Smršao je čak 66 kilograma
Foto: Instagram

Hafthor Bjornsson

Najsnažniji čovjek na svijetu promijenio lični opis: Smršao je čak 66 kilograma

Eldar Ganibegović

Islandski borac Hafthor Bjornsson doživio je drastičnu fizičku promjenu posljednjih mjeseci - izgubio je čak 66 kilograma i još uvijek nastavlja mršati. 

Prozvan "Mount Thor", zbog svoje uloge u seriji Game of Thrones, gdje je glumio diva Gregora Cleganea, dugo se smatrao "najjačim čovjekom na svijetu", a sada nastavlja borbu s kilažom.

Za boksački meč s Eddiejem Hallom, koji je održan u Dubaiju u martu i koji je pobijedio, Islanđanin je izgubio 60 kilograma, ali nije stao, iako motivacija nakon te borbe nije bila ista.

Borac je rekao od koje je kilaže krenuo, a gdje završio, čak i ako zadnjih dana nije imao istu želju za mršanjem, kao do meča s Englezom.

Oglasi

"U posljednje vrijeme nisam bio 100% posvećen prehrani ili treninzima. Čovjek sam, kao i svi drugi, pa imam period u kojem nisam 100% fokusiran na ono što moram raditi", rekao je Bjornsson.

"To je čudno, jer sam zadnjih 10 godina uvijek bio super fokusiran i motiviran jer sam uvijek imao razloga za borbu. To što sam trenutno bez cilja, čini me pomalo lijenim. Ali, postoje ti trenuci u životu, svi prolazimo kroz tako nešto", dodao je.

Inače, Bjornsson ne želi ništa više i ništa manje od meča s velikim Tysonom Furyjem, dvostrukim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji.

Ovaj 33-godišnji Islanđanin, zvani "Thor", svjestan je da bi bio u podređenom položaju i uvjeren je da neće pobijediti Furyja, ali je obećao da će Britancima pokazati što znači "prava snaga" .

No, male su šanse da će ova dva velikana boksati u pravom boksačkom meču, s obzirom na to da je Fury rekao da će se povući nakon meča sa svojim sunarodnjakom, Dillianom Whyteom, 23. aprila. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi