Najjači čovjek svijeta spreman za obračun s najstrašnijim: Tuča će biti nezapamćena

Planina izazvao Forda

Najjači čovjek svijeta spreman za obračun s najstrašnijim: Tuča će biti nezapamćena

Midhat Šljivak

Nekada najjači čovjek svijeta, Islanđanin Hafthor Bjornsson, spreman je za obračun s Martynom Fordom, kojeg nazivaju najstrašnijim čovjekom svijeta.

'Planina' je nedavno imao spektakularan meč protiv velikog rivala Eddieja Halla u Dubaiju. Dobio ga je odlukom sudija, a pokazao je da ima zaista teške ruke i Britanca je nekoliko puta bacio na pod.

Sada Bjornsson ima novi plan. Želja mu je da se u ringu nađe s najstrašnijim čovjekom na svijetu Martynom Fordom, koji je ostao bez protivnika nakon što mu je meč otkazao iranski Hulk Sajad Gharibi.

"Po mom mišljenju, Martyn Ford ili Mariusz Pudzianowski (poljski snagator) su najlogičnije opcije", rekao je Bjornsson i dodao je:

"Pročitao sam negdje da Pudzianowski samo želi MMA borbu. Tamo se bori već više od 10 godina i ima mnogo više iskustva od mene. Ne bi trebao imati problema da prihvati borbu".

Oglasi

Ford je već najavio kako je spreman da prihvati ponudu islandskog snagatora kojeg je nazvao mekanim.

"Kao što sam već rekao nakon borbe s Hallom, smatram da je Bjornsson premekan. Mislim da nema tu moć u sebi", rekao je Ford.

Obračun ovih zvijeri sigurno bi izazvao veliku pažnju i vidjet ćemo hoće li se on na kraju zaista i dogoditi. Obojica su dvometraši teški preko 150 kilograma i sigurno da bi ovo bio meč kakav se rijetko viđa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi