Bitka divova se bliži: Zastrašujuća snaga i moć dvojice snagatora
Foto - Instagam

Skupa imaju gotovo 320 kilograma

Bitka divova se bliži: Zastrašujuća snaga i moć dvojice snagatora

Midhat Šljivak

Bitka divova, bokserski meč između Britanca Eddieja Halla i  Hafthora Bjornssona, na rasporedu je 19. marta. 

Borba svih borbi konačno će se održati nakon što je nekoliko puta odgađana zbog raznih razloga, a bit će to istinski obračun dvije zvijeri.

Meč Bjornssona i Halla dogovoren je nakon što je Islanđanin srušio Hallov rekord od 500 podignutih kilograma. Digao je kilu više i postavio je novi rekord.

Obojica se žestoko spremaju za ovaj spektakl. U blagoj prednosti bit će čuveni 'Planina' iz Igre prijestolja, Bjornsson, koji je već odradio tri egzibiciona meča.

U dva je boksovao neriješeno, dok je u posljednjem meču 18. septembra tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Devona Larratta.

Treba svakako istaći da je Islanđanin izgubio dosta na težinu. Skinuo je 50 kilograma u proteklim mjesecima i sada je težak 155 kilograma.

S druge strane 164 kilograma teškom Hallu ovo će biti bokserski debi i vidjet ćemo kako će izgledati protiv rivala koji je također ogroman.

Top Komentari

BeskoPDX
Cek zar nije ona druga borba svih borbi divova a ne ova, tj hulka i forda ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi