Pojavila se gola na bini zbog protesta, ali je odabrala najgori mogući trenutak da učini tako nešto
Foto - Screenshot

Helen Peralta poražena

Pojavila se gola na bini zbog protesta, ali je odabrala najgori mogući trenutak da učini tako nešto

M. Šljivak

Američka MMA borkinja Helen Peralta (34) izazvala je veliku pažnju svjetskih medija onim što je napravila na službenom vaganju pred meč s Poliane Bothelho.

Ova 34-godišnjakinja pojavila se na sučeljavanju bez gornjeg dijela odjeće. Bila je gola, a bio joj je prikriven samo mali dio grudi i to flasterima na kojima su bile ispisane riječi protesta.

Peralta se na ovaj način odlučila obračunati s kompanijom 'Disney'. Ova kompanija kao vlasnik prava prijenosa 'Ultimate Fightera' uklonila je iz emisije dio u kojem je Peralta također skinula majicu.

Zbog toga je odlučila na ovakav način da iskaže protest. Pojavila se gola na bini i na trakama koje su prekrivale bradavice pisalo je 'Je**š Disney'.

Helen je privukla ogromnu pažnju pred svoj meč, a možda bi bilo bolje da je izabrala neki bolji trenutak jer se u borbi s Bothelho nije proslavila.

Oglasi

Protivnica je u ovom meču bila bolja. Slavila je jednoglasnom odlukom sudija i tako je opravdala epitet blagog favorita u ovom meču.

Peralti je očigledno bilo bitnije da pošalje poruku koju je željela. Misli su joj bile tamo i na kraju je doživjela novi poraz.

To joj je ukupno treći poraz u osmom nastupi. Nije rekord kojim se može pohvaliti i sve što se događa oko nje moglo bi joj zatvoriti brojna vrata.

Ona je za sada još uvijek član Invicta promocije. Tu je odradila većinu svojih borbi, no UFC joj ostaje i ostat će samo san.

Mnogo bolje ovoj 34-godišnjakinji ide boks bez rukavica. U ovom sportu je odradila dvije borbe i u obje je izašla kao pobjednica.

Oglasi