Pokušao je poniziti rivala spuštanjem ruku, a zatim su ga 'sakupljali' po ulici

Nevjerovatna scena

Pokušao je poniziti rivala spuštanjem ruku, a zatim su ga 'sakupljali' po ulici

M. Šljivak

Ulični obračun amaterskih boksera donio je zaista brutalan nokaut.

Na snimku koji se pojavio i koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država vidi se još jedna ulična tuča u kojoj su učestvovali bokseri amateri.

Ovakvih obračuna je sve više. Svi se žele dokazati na ulici, a postoje čak i organizacije koje se bave organizovanjem ovakvih mečeva na ulici.

I ovaj je meč očigledno bio zakazan. Dvojica su se[twitter]https://twitter.com/VindictiveMMA/status/1530609902086938624[/twitter] našli među publikom koja ih je okružila i došlo je do obračuna koji je za jednog od momaka bio poprilično bolan.

On je bio previše samouvjeren. Očigledno je smatrao da mu protivnik ne može napraviti apsolutno ništa, pa je u jednom trenutku spustio ruke.

To je rival mučki iskoristio. Poslao je udarac kakav se pogađa samo jednom. Nesretnik je odmah završio na podu i prijatelji su ga doslovno sakupljali na ulici.

Nevjerovatan nokaut u kojem su srećom korištene rukavice za boks, ali pitanje je šta bi bilo da su se odlučili sukobiti golim pesnicama.

Treba istaći da su ulični obračuni posebno popularni u Evropi. Postoji čak i organizacija koja se zove Hoodfights i koja je sve jača i jača.

Naravno, ona koliko-toliko ima određena pravila za razliku od scena koje dolaze iz ostatka svijeta u kojima amateri koriste sva sredstva da prebiju protivnika.

Ovakvim stvarima definitivno nije mjesto na ulici već u ringu.

Oglasi