Hopkins i Pascal moraju ponovo
Prva borba je završila bez pobjednika

Vodstvo WBC-a naredilo

Hopkins i Pascal moraju ponovo

M. Maksimović

Bernard Hopkins danas slavi svoji 46.rođendan, a kao jedna poklona za ovog boksera stigla informacija WBC organizacije kako što mora odraditi revanš meč sa Jeanom Pascalom.

Predhodna borba koja je održana u Pepsi Coliseum, u Quebecu je završila bez pobjednika. Pojas je ostao u vlasništvu Pascala, ali su ostale mnoge nedoumice prilikom bodovanja sudija. Vodstvo WBC je ostavilo rok do 4.februara do kada bi timovi trebali postići dogovor o datumu i mjestu održavanja revanš meča.

Pobjednik ovog meča će imati priliku boksati protiv prvog izazivača Chada Dawsona u svom prvom narednom meču.Hopkins želi postati najstariji svjetski prvak, iza sebe ima 59 profi borbi u kojima je ostvario 51 pobjedu.Jean Pascal je 28 puta ulazio u ring i 26 puta je izašao kao pobjednik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije