Ovako nešto se ne pamti: Svijet je u šoku zbog stravične povrede glave MMA borca
Foto - Instagram

Nestvarna posjekotina

Ovako nešto se ne pamti: Svijet je u šoku zbog stravične povrede glave MMA borca

Midhat Šljivak

Američki MMA borac Hunter Boone doživio je protekle subote stravičnu povredu glave.

Nakon što je borba počela Boone je udario glavom u vrata kaveza koja nisu imala pravu zaštitu na sebi i to je uzrokovalo tešku povredu ovog borca.

Glava mu je rasječena nestvarnih 20-ak centimetara, izgubio je svijest istog trenutka, a sudija je brzo reagovao i pozvao je ljekara u oktagon.

Nesretni Boone je završio u bolnici, a fotografije koje su se pojavile pokazuju o kako stravičnoj povredi se radi. OVDJE pogledajte kako to izgleda uz upozorenje da prizor nije za svačiji želudac.

Organizacija Martial Combat League (MCL) ne prihvata krivicu za lošu organizaciju i grešku kod postavljanja kaveza.

"U šoku smo kao i svi ostali zbog onog što se dogodilo, ali uvjeravamo se da kavez nije bio ništa drugačije postavljen nego inače. Komisija je sve pregledala prije početka borbi i nikakvi problemi nisu pronađeni. Ne znamo još uvijek kako se ovaj incident desilo", saopštio je MCL.

Hunter Boone je u profesionalnoj karijeri na omjeru od dvije pobjede i dva poraza. 

Top Komentari

Mingiling
Duša slatka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.