I bivši UFC-ov šampion izaziva Tysona: Kada ćemo to učiniti?

"Legenda protiv legende"

I bivši UFC-ov šampion izaziva Tysona: Kada ćemo to učiniti?

Jedna od glavnih sportskih tema u vrijeme pandemije novog koronavirusa je svakako Mike Tyson.

Serija video snimaka treninga legendarnog Iron Mikea je zagolicala maštu ljubitelja boksa. I zaista, Tyson za jednog 53-godišnjaka koji je zadadnji put u ring ušao prije 15 godina (i tada bio samo sjena mladog Tyson) djeluje impresivno.

Tako je Tyson najavio povratak boksu, ali je veliko pitanje da li je sve samo marketinški trik. Ako jeste - upalio je.

Bilo kako bilo, mnogi su zagrizli i Tysonu stižu ponude za povratnički meč.

Želi sa Tysonom u ring Shanon Briggs, nekoliko bivših UFC boraca je također govorilo o želji da se okuša protiv legende, a vjerovatno najintrigantnijim se ljubiteljima boksa čine naslovi o mogućem ponovnom sudaru Irona Mikea sa Holyfieldom.

Sada je još jedno veliko ime borilačkog sporta "izazvalo" Tysona. Riječ je o nekadašnjem UFC-ovom prvaku u poluteškoj kategoriji, Titu Ortizu.

"Legenda protiv legende u PPV (Pay per view) prenosu. Kada ćemo to uraditi?", napisao je Ortiz na svom Instagramu označivši u postu Mikea Tysona.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CAcd7OWnDgC[/instagram]

Inače, 45-godišnji Tito Ortiz se u MMA takmičio u poluteškoj i teškoj kategoriji. Posljednji put se u UFC-u borio 2012. godine, dok je zadnju borbu uopšte imao krajem prošle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije