Brazilac zauvijek izbačen jer je ugrizao protivnika koji je na istom mjestu napravio ludu tetovažu

Nezapamćeno u UFC-u

Brazilac zauvijek izbačen jer je ugrizao protivnika koji je na istom mjestu napravio ludu tetovažu

E. Škorić

UFC karijera Igora Severina je gotova i on je prvi borac koji je diskvalifikovan zbog ugriza protivnika.

Izvršni direktor UFC-a Dana White prvobitno je potvrdio da se Severino oslobađa ugovora s dugogodišnjim MMA izvjestiteljem Kevinom Ioleom, a tim za prijenos na UFC Vegas 89 kasnije je potvrdio vijest, citirajući Whiteovu izjavu Ioleu.

"Bila su to dva neporažena borca ​​u usponu", napisao je White Ioleu putem SMS poruke. “Ako se frustrirate i želite izaći iz borbe, postoji mnogo načina da to učinite, ali najgore što možete učiniti je ugristi svog protivnika. Sada dobivate otkaz i gubite najveću priliku u svom životu".

Severino je ugrizao Andreu Limu, koji se požalio sudiji Chrisu Tognoniju na ugriz, a dužnosnici su pregledali snimku nakon što su zaustavili borbu u oktagonu. Kada je Lima podigao ruku, mogli su se vidjeti jasni tragovi ugriza, zbog čega je Severino automatski diskvalifikovan iz borbe u drugoj rundi.

Oglasi

Okršaj Severina i Lime održan je u subotu na UFC Fight Nightu u Las Vegasu. Severino i Lima, obojica iz Brazila, ušli su u subotnju borbu bez poraza u muha kategoriji.

Andre Lima je saznao da će od Dana Whitea dobiti bonus od oko 25.000 dolara, a nakon toga je na bicepsu na mjestu gdje je ugrižen istetovirao poruku: "Dobio sam j*beni bonus".

Dana White je bio impersioniran potezom Brazilca, pa je na Instagramu obajvio da će udvostručiti njegov bonus na 50.000 dolara.

U UFC-u se ranije nisu viđale ovakve scene, da jedan borac ugrize drugoga, iako je 2010. godine borac teške kategorije Paul Daley neslavno udario Josha Koscheka nakon posljednjeg zvona i bio je automatski suspendovan iz UFC-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi