Svi su zabrinuti zbog Conora McGregora: "Prestao sam maksimalno trenirati, a onda sam počeo da..."

Još čeka zeleno svjetlo za povratak

Svi su zabrinuti zbog Conora McGregora: "Prestao sam maksimalno trenirati, a onda sam počeo da..."

E. Škorić

Irski UFC borac Conor McGregor umoran je od čekanja zelenog svjetla za povratak u UFC. Izvan kaveza je skoro tri godine otkako je slomio tibiju.

Povratak McGregora postaje sve komplikovaniji. Iako je bio zakazan za decembar prošle godine, problemi s antidopinškim testovima odgodili su povratak, pa je Irac već gotovo tri godine izvan kaveza, a to ga jasno frustrira.

Njega čeka Micahel Chandler, njegov rival, ali Ircu je dosadilo što mu UFC ne daje zeleno svjetlo za povratak borbama. "Doći će taj datum i bit ću spreman opet da zablistam", rekao je dvostruki bivši prvak za The Mac Life.

Notorious je bio suštinska zvijezda UFC-a i, iako ga mnogi možda ne vole, on je bio i taj koji je stavio MMA u središte pozornosti cijelog svijeta. Više se nije radilo samo o njegovim vještinama u oktogonu (bio je dvostruki prvak i pobjeđivao je protiv velikih boraca), njegova neodoljiva osobnost i karizma učinili su da se svi zaljube u njega.

On je osoba koju ili mrzite ili volite. Ne postoji 'zlatna sredina'. Bio je najplaćeniji UFC borac, njegov bokserski debi s Floydom Mayweatherom donio je i najviše novca, a taj je rekord ponovo oborio filmskim debijem u Road House s Jakeom Gyllenhaalom.

Oglasi

U julu 2021. McGregorova karijera je prekinuta. Irac se povriejdio u svom trećem okršaju s Dustinom Poirierom, jednom od UFC-ovih omiljenih rivalstava. Slomio je tibiju i morao je na operaciju.

U ovoj pauzi napustio je liste Američke antidopinške agencije (USADA), na kojima su se morali naći svi borci da bi se takmičili do početka ove godine, čime je raskinut ugovor s MMA. Nije ispoštovao zakazane termine testiranja, pa se nije mogao vratiti.

Njegov povratak je odgođen, pa je bio planiran za decembar prošle godine.

“Nadao sam se povratku u decembru, a zatim u januaru. Stalno se odgađa, izgubio sam interes i prestao trenirati na neko vrijeme”, otkrio je Conor McGregor.

Njegovi problemi s testovima na droge sve su odgodili i do danas još uvijek nema službeni datum. “Nisam prestao trenirati, stalno treniram, ali sam maksimalno prestao trenirati i počeo sam pomalo piti. Dakle, vratit ću se, ponovno ću se okupiti, položit ću sve testove i bit ću spreman zablistati,” rekao je Irac, ali svakako to što je najavio da je počeo "malo da pije" sve je zabrinulo.

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Sto ne reknes da si pao u depresiju zbog Khabiba brata ..udavio te ko mačku... nisi mogo da prihvatiš da te musliman udavi ko malo kuče hehehe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi