Ma kakav Mbappe: Zbog ovog dečka će na Santiago Bernabeu doći 80.000 ljudi
Ilia Topuria je nepobjediva MMA mašina (Foto: Instagram)

Ovo će biti istinski spektakl

Ma kakav Mbappe: Zbog ovog dečka će na Santiago Bernabeu doći 80.000 ljudi

Midhat Šljivak

Dok cijela Španija govori o vjerovatnom dolasku Kyliana Mbappea u Real Madrid, a koji će definitivno biti spektakularno dočekan na Santiago Bernabeu. Ipak, postoji čovjek koji bi tokom ljeta ili u jasen mogao na slavni stadion privući 80.000 ljudi, a to je novi šampion perolake kategorije UFC-a Ilia Topuria.

Fenomenalni špansko-gruzijski borac Ilia Topuria postao je novi šampion perolake kategorije UFC-a. On je proteklog vikenda u drugoj rundi nokautirao dugogodišnjeg vladara Alexandera Volkanovskog i postao je novi prvak.

El Matador koji je rođen u Njemačkoj, porijeklom je iz Gruzije čiju zastavu ponosno nosi, predstavlja Španiju na velikoj sceni. U ovoj državi je od 15. godine i prvi je 'Španac' koji je uzeo pojas UFC šampiona.

Sada kod kuće sprema veliki spektakl. UFC zbog njega dolazi na Pirineje, a 27-godišnjaku je želja borba protiv Conora McGregora kojeg je prozvao nakon pobjede nad Volkanovskim.

"Conor McGregor, ako još uvijek imaš mu*a, čekam te u Španiji", poručio je Topuria nakon osvajanja titule.

Oglasi

Ipak, borba protiv The Notoriousa je teško ostvariva. McGregor je trenutno ogroman i male su šanse da će se ikad boriti u kategoriji do 66 kilograma, pa je mnogo izvjesnije da će El Matador pojas braniti u revanšu s Volkanovskim.

Predsjednik UFC-a Dana White spreman je dovesti UFC u Španiju. Santiago Bernabeu bi mogao porušiti sve rekorde posjete najveće svjetske MMA organizacije kojeg drži Marvel stadion u Melbourneu s posjetom od 57.127 gledalaca na meču Israel Adesanya - Robert Whittaker 2019. godine.

"Definitivno idemo u Španiju. S kim će se boriti Topuria? Ne znam još uvijek. Imam veliko poštovanje prema Volkanovskom i vidjet ćemo šta će ispasti. Spremni smo otići u Španiju".

Oglasi

Santiago Bernabeu s kapacitetom od 81.044 gledalaca svakako je prvi izbor: "Da, sviđa mi se ta ideja. To zvuči dobro", istakao je White.

Ilia Topuria bi tako mogao privući više od 80.000 ljudi na Santiago Bernabeu. UFC je spreman napraviti spektakl u Madridu, a informacije o potencijalnom eventu u Španiji bit će poznate u narednom periodu.

El Matador je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 15 borbi. Sve ih je dobio od čega pet puta nokautom, osam puta submissionom i samo dva puta odlukom.

Topuria je ogromna zvijezda u Španiji. Sada kao šampion je čovjek kojeg apsolutno svi žele vidjeti i Bernabeu bi definitivno bio pun.

Top Komentari

user1708040072
Rodjen u njemackoj, porijeklom iz gruzije a nastuoa za spaniju... Jest ga udrobio...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi