)
Neporažena mašina skinula kralja s trona: El Matador teškim nokautom srušio šampiona!

Ilia Topuria nokautirao Volkanovskog

Neporažena mašina skinula kralja s trona: El Matador teškim nokautom srušio šampiona!

Midhat Šljivak

Ilia Topuria novi je UFC prvak perolake kategorije. El Matador je na UFC 298 eventu u Anaheimu u drugoj rundi nokautirao dugogodišnjeg vlada Alexandera Volkanovskog i uzeo je pojas prvaka.

Špansko-gruzijski borac Ilia Topuria novo je veliko ime MMA sporta. To je dokazao zbacivši s trona perolake kategorije dugogodišnjeg vlada Alexandera Volkanovskog u glavnoj borbi večeri UFC 298.

Topuria je od samog početka pritiskao šampiona. Međutim, Volkanovski je bez problema branio sve pokušaje napada El Matadora i prva runda nije donijela nikakve spektakularne udarce.

Volk dobro ulazi u drugu rundu. Dobro je pogađao na otvaranju runde, no zatim Topuria uzvraća i to na kakav način.

Španac u jednom trenutku pogađa sjajan kroše u bradu, Volkanovski je završio na podu gdje ga Topuria završava i postaje šampion perolake kategorije.

[twitter]https://twitter.com/Home_of_Fight/status/1759096245308571763[/twitter]

Oglasi

"Presretan sam. Govorit će ti da ne možeš, pokušat će te zaustaviti na sve načine. Pogledajte me sad", rekao je Topuria nakon meča i dodao je:

"Radio sam naporno za ovo i znao sam da ću jednog dana postati šampion. Nije bitno odakle dolazite, važno je šta pokažete", poručio je špansko-gruzijski borac i prozvao je Conora McGregora:

"Conor McGregor, ako još uvijek imaš mu*a, čekam te u Španiji."

Topuriji je ovo 15. pobjeda u MMA karijeri (15-0), dok je Volkanovski doživio svoj prvi poraz u perolakoj kategoriji kojom je vladao punih pet godina.

Ukupno je australskom borcu makedonskih korijena ovo četvrti poraz karijere u kojoj ima 26 pobjeda.

U ostatku glavnog programa UFC 298 eventa Robert Whittaker je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Paula Costu, a Ian Garry je podijeljenom odlukom kontroverzno savladao Geoffa Neala.

Još jedan Gruzijac Merab Dvalishvili pobijedio je nekadašnjeg vladara bantam kategorije Henryja Cejuda jednoglasnom odlukom, a Anthony Hernandez je RNC-om završio Rusa Romana Kopylova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi