Khabibov nasljednik ugušio rivala: "Možete da bježite, ali ne i da se sakrijete"

Novi UFC-ov šampion lake kategorije?

Khabibov nasljednik ugušio rivala: "Možete da bježite, ali ne i da se sakrijete"

E. Škorić

Glavnu borbu UFC-ove večeri na ESPN-u odradili su Islam Makhachev i Thiago Moses.

Islam, poiznat kao nasljednik i klijent Khabiba Nurmagomedova, gušenjem u četvrtoj rundi porazio je Brazilca, kojem je preostalo samo da se preda.

Bila je to Islamova 21. profesionalna borba i njegova 20. pobjeda, a jedini poraz ima od Adriana Martinsa još 2015. godine. Od tada, redom je dobijao sve rivale.

"Zašto svi bježe od borbe sa mnom? Možete bježati, ali se ne možete sakriti. Dolazim, tu sam", poslao je Makhachev poruku lakoj kategoriji, u kojoj će Charles Oliveira ove godine braniti naslov protiv Dustina Poiriera.

Ovaj 29-godišnji Dagestanac važi za jednog od najboljih boraca lake kategorije na svijetu i zbog toga gotovo niko ne želi borbu sa njim.

Khabib, koji je ujedno trenre Islamu, smatra da će njegov Dagestanac biti njegov nasljednik i da će najkasnije 2022. godine biti šampion UFC-a.

"Otac mi je rekao, dobro se sjećam, da kada završim karijeru, sljedeći će biti Islam i on je taj koji će biti najbolji na svijetu nakon mene. Ja sam otišao, ovo je njegovo vrijeme", poručio je Khabib, uvjeren da bi njegov "brat" (kako ga zove) mogao dobiti i Dustina Poiriera.

"Možda će se Dustin ljutiti, ali ja stvarno vjerujem da može ubiti Poiriera. Može i Oliveiru. Nama samo treba malo vremena. Mislim da je trenutno Islam korak ispred svih", zaključio je Nurmagomedov koji se povukao nakon 29 pobjeda u UFC-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi