Khabibov nasljednik ponovo u oktagonu: Mučno je gledati skidanje kilograma, ali Islam je spreman
Foto - Screenshot

Islam Makhachev kreće po novu pobjedu

Khabibov nasljednik ponovo u oktagonu: Mučno je gledati skidanje kilograma, ali Islam je spreman

M. Šljivak

Momak kojeg je Khabib Nurmagomedov proglasio svojim nasljednikom na mjestu šampiona lake kategorije, Islam Makhachev, večeras ponovo ulazi u oktagon.

Ovaj 29-godišnji Dagestanac važi za jednog od najboljih boraca lake kategorije na svijetu i zbog toga gotovo niko ne želi borbu sa njim.

Mnogi su odbili da se nađu u oktagonu sa Islamom, a na kraju je pristao Brazilac Thaigo Moises (15-4).

Khabib Nurmagomedov je dobro pripremio svog učenika za novi meč. Najteži izazov je bilo skidanje kilograma, ali sve je uspješno završilo.

"Ne osjećam se tako dobro, ali uvijek je teško", rekao je Makhachev.

Makhachev je u karijeri odradio 20 borbi ima omjer od 19 pobjeda i jednog poraza. Adriano Martins ga je iznenađujuće nokautirao 2015. godine, no od tog trenutka je nemilosrdan u oktagonu.

Khabib je uvjeren da će Islam u 2022. godini postati šampion. Prvi izazovi su tek pred njim i vidjet ćemo hoće li uspjeti doći do pojasa šampiona.

Vlasnik pojasa je trenutno Brazilac Charles Oliveira, a on će krajem godine titulu braniti protiv Dustina Poiriera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi