Jake Paul pobijedio UFC-ovu legendu, pa poslao poruku Diazu i Canelu

YouTuber bez poraza

Jake Paul pobijedio UFC-ovu legendu, pa poslao poruku Diazu i Canelu

Edmir Škorić

YouTube zvijezda Jake Paul je rano jutros imao najteži ispit u dosadašnjoj karijeri, ali je zadržao maksimalan učinak jer je pobijedio legendaranog Andersona Silvu.

Zvijezda YouTubea uspjela je slaviti nad dvojicom bivših UFC prvaka. Iako je na kraju uvjerljivo slavio, treba priznati da je i on zadobijao dobre udarce od Silve, ali je Jake u posljednjoj rundi uspio da legendu UFC-a nokautira i baci na pod.

Jake je agresivno krenuo u ovu borbu, bacao je prednji direkt u glavu i tijelo u kombinaciji sa snažnim krošeima u glavu. Silva je vješto izbjegavao te udarce i čekao svoju šansu iz kontranapada.

U drugoj rundi je Silva kontrolisao stvari u ringu. Jednim jakim aperktom uzdrmao je Paula, ali je Jake pokušavao da uzvrati nokautom. Ipak, u posljednjoj rundi Jake šalje Silvu na pod i uzima pobjedu sudijskom odlukom (77:74, 78:73, 78:73).

Nakon pobjede je poručio: "Želim Natea Diaza, on je ku**a. Pokušao je ući u moju svlačionicu i izazvati neko sr**e i onda je napustio arenu. Pobijedio sam legendu Andersona Silvu, zašto ne bi pobijedio Cancela?".

Oglasi

Jake Paul je na press konferenciji saznao da je Diaz ošamario nekoga u hodniku, pa ga to dodatno razljutilo.

"Nate prestani se besplatno boriti s ljudima, učinimo to u ringu. Znam da si malo spor prijatelju, ali u redu je, možemo organizirati tu borbu", ističe Paul i dodaje:

"To je tipično za njega. To je ono što on voli raditi, on je ulični gangster. Voli se ponašati grubo, a zapravo nije. Zašto pokušavaš nekoga pretući u hodniku, brate?".

Ostaje nam da vidimo ko će biti Jakeov naredni rival, a trenutno iz šest borbi ima šest pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi