Youtuber nokautirao bivšeg UFC prvaka: Ostao je bespomoćno da leži...

Paul sve bolji i bolji

Youtuber nokautirao bivšeg UFC prvaka: Ostao je bespomoćno da leži...

Edmir Škorić

Jake Paul, poznati Youtuber, nokautirao je Tyrona Woodleya, bivšeg UFC prvaka, u revanš borbi.

Jakea Paula na njegovom YouTube kanalu prati preko 20 miliona korisnika i veoma je popularan, a 2018. godine je odradio prvu amatersku borbu u boksu. Rival mu je bio Britanac Deji Olatunji,da bi u januaru prošle godine krenuo s ozbiljnim boksom.

U prvom profesionalnom meču Amerikanac je u prvoj rundi pobijedio još jednog Youtubera – AnEsonGiba. U novembru su Paulu trebala samo dvije runde da se obračuna s bivšim NBA košarkašem Natom Robinsonom.

U aprilu prošle godine Paul je pobijedio bivšeg UFC-ovog borca Bena Askena, a onda i bivšeg UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Tyrona Woodleyja.

U noći sa subote na nedjelju Paul se trebao suočiti s najtežim izazovom u karijeri. Rival mu je trebao biti Tommy Fury, neporaženi prvak teške kategorije. No, do borbe nije došlo jer se Fury povukao zbog zdravstvenih problema.

Umjesto Furyja, Paul je imao revanš borbu s Woodleyem. Iako bi se rezultat prve borbe mogao uzeti kao iznenađenje, revanš je završio senzacionalnim, teškim nokautom. Manje od minute prije kraja 6. runde, Paul je ispalio snažan udarac iz desne ruke, poslavši bivšeg UFC prvaka na zemlju.

Stručnjaci koji komentarišu borbu smatraju da je Paul iz borbe u borbu sve bolji, te da je sve iskusniji i sve opasniji u ringu.

Top Komentari

Alem533
"Rival mu je trebao biti Tyson Fury, neporaženi prvak teške kategorije..." Da li vi znate sta pisete?
6 0
MUFCDOGROBA
Treba neko dobro da ga ispesnici, pa ja bi volio da mu daju onog ludog meksikanca Ruiza sto je izbio iz peta i spusio na zemlju onog Joshuu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi