Tužna slika boksa: YouTuber uzeo ogroman novac za borbe u prošloj godini
Foto - Instagram

Nevjerovatna zarada Jakea Paula

Tužna slika boksa: YouTuber uzeo ogroman novac za borbe u prošloj godini

Midhat Šljivak

Američki YouTuber Jake Paul (24) uspio je zaraditi sjajnih 40 miliona dolara za svoje bokserske mečeve u 2021. godini.

Ovu informaciju objavio je magazin Forbes i Paul se našao na drugom mjestu među najplaćenijim YouTuberima u prošloj godini.

Paul je zaradio ukupno 45 miliona dolara. Od boksa je većina zarade i on je iz tri borbe protiv MMA boraca u ringu dobio 40 miliona dolara.

Amerikanac je pametno birao MMA borce kojima boks nije jača strana. Prvo je u aprilu prošle godine brutalno nokautirao Bena Askrena, da bi u augustu podijeljenom odlukom sudija pobijedio Tyrona Woodleya.

Isti protivnik mu je stao na crtu u decembru. Ovog puta Paul je teško nokautirao nekadašnjeg UFC prvaka i došao je do pete pobjede u karijeri.

Izlet u boks se ovom 24-godišnjaku itekako isplatio, ali ovo je veoma tužna slika svijeta boksa u ovom trenutku.

Mnogi profesionalni bokseri jedva preživljavaju, dobijaju pravu siću za borbe, no svijet odavno traži zabavu ispred konkretnih borbi u ringu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi