Japanci otkrili koliko će Mayweather zaraditi u novoj borbi
U bokserskoj karijeri Floyd Mayweather nikada nije doživio poraz i na omjeru je od 50-0. Teško da će i mladi Japanac išta moći da napravi bokserskom tehnikom protiv jednog od najboljih svih vremena (Foto: EPA)

Cifra je ogromna, ali manja nego inače

Japanci otkrili koliko će Mayweather zaraditi u novoj borbi

M. Šljivak

Floyd Mayweather JR vraća se u ring 29. decembra, a njegov protivnik će biti japanski kickboxer Tenshin Nasukawa.

The Money je mjesecima najavljivao novi povratak u ring, ali niko nije ni slutio da će se boriti u RIZIN organizaciji po MMA pravilima i to protiv 21-godišnjeg kickboxing superstara iz Japana.

Na kraju je borba dogovorena, a legendarni bokser će ponovo na račun dobiti ponovo ogromnu sumu novca. Ukupna cifra koj će inkasirati je 88 miliona dolara.

Od RIZIN-a Floyd će zaraditi gotovo 62 miliona dolara, dok će još 26 miliona dobiti za TV prava.

Ova cifra je značajno manja kada se zna da je prošle godine dobio čak 275 miliona dolara od borbe sa Conorom McGregorom.

Proteklih mjeseci Floyd se povezivao sa raznim borcima. Izazvao ga je i prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov, a novu borbu tražio je i legendarni Filipinac Manny Pacquiao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi