Javio se čovjek koji je pobijedio Khabiba: Nisam znao ko je, samo sam pogledao ime!
Foto - Instagram

Vladimir Zenin dobio Khabiba

Javio se čovjek koji je pobijedio Khabiba: Nisam znao ko je, samo sam pogledao ime!

Midhat Šljivak

UFC šampion Khabib Nurmagomedov rijetko je u karijeri gubio mečeve.

Njegov perfektan MMA skor od 28-0 svima je izazov. Apsolutno svi borci žele da postanu prvi koji su ga pobijedili, a vjerovatno posljednji čovjek koji ga je pobijedio u amaterskoj borbi i to u sambu je Vladimir Zenin.

Bilo je to na jednom turniru 2010. godine, a Zenin se prisjetio detalja o pobjedi nad sada već slavnim protivnikom.

"Za mene je tada Khabib bio potpuno nepoznat. Samo sam pogledao ime s kojim se borim u prvom kolu i to je bilo uobičajeno jer volim dugo spavati i ne volim da se borim u jutarnjim satima. Ovakva takmičenja počinju u ranim jutarnjim satima, a ako dobijem prvu borbu, uglavnom ostvarim dobre rezultate. Bitno me je samo probuditi", rekao je Zenin i nastavio je o borbi s Khabibom.

"Obično se borim u kategoriji do 74 kilograma. Khabib je bio veći od mene, ali sam ja bio brži. Bilo mi je jasno od prve sekunde da ima odlične vještine. Bio je mlad, ali izuzetno snažan i lagano je izbjegavao je napade. Na sredini borbe više nisam imao prednost u brzini i oslonio sam se na reflekse. Napao sam u završnici borbe, rezultat je bio 1:1. Pobijedio sam zbog zadnjeg napada. Jednostavno, Khabib je izgubio zbog neiskustva", iskren je Zenin.

Borbe se nije sjećao do prije nekoliko godina kada su mu saopštili da je upravo on pobijedio Khabiba na turniru.

"Iskreno nisam se sjećao borbe. Neko mi je to rekao nakon što je Khabib počeo da raste kao borac. Od tog trenutka pratim njegou karijeru, znam koliko je sebe dao da bi postao šampion. Želim mu svu sreću i dosta strpljenja".

Zenin je imao i MMA karijeru od 2001. do 2009. godine i ostvario je učinak od 13 pobjeda i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi